Gruvans hälsogrupp startar klassiker

För första gången drar nu Zinkgruveklassikern – en klassiker för Zinkgruvans egna medarbetare – igång. Precis som i den riktiga klassikern ingår grenarna skidåkning, löpning, simning och cykling.

Det första loppet är skidåkning, där åkarna ska delta i den anrika Aspelundsrundan som går av stapeln på söndag den 22 februari klockan 11.00 vid Zinkgruvans skidstadium och arrangeras av Zinkgruvans IF. Loppet är även öppet för allmänheten och är 10 kilometer långt. I år är drygt 80 deltagare anmälda och cirka tjugo från Zinkgruvan Mining.

För att ta hem titeln krävs också att Zinkgruvans medarbetarna även deltar i Blodomloppet, Åsaflåset och ett simlopp som företaget ordnar i egen regi under hösten.

Zinkgruveklassikern har startats av Zinkgruvan Minings Hälsa-och fritidsgäng. Gruppen består av 10 stycken medarbetare som driver hälsorelaterade aktiviteter för sina kollegor med ekonomisk uppbackning av företaget. Exempelvis har gruppen arrangerat bussresor, sluta-röka kurser, stavgång, badresor, friskvårdsbidrag, buggkurs och mycket annat.