Köpmännen i Askersund har tillsammans med kommunen satsat på en ny energisnål julbelysning till den här säsongen. Det har kostat lite pengar, men det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellen brukar det heta. Så är det även med julbelysning. Även om det tar lite tid.

Det är en fin belysning som är dragen till och med över Sundsbron. Naturligtvis är den vackrast när det är som mörkast, men då sover de flesta. Men det finns undantag. Anders Foglander bor i centrum och är också en flitig fotograf. Har bett honom om några bilder, så alla kan se hur vackert det är.

Lägger också med några bilder från förr i tiden då det fanns snö. Bara som en liten nostalgisk motbild. I dag söndag (11 december) är det också luciafirande med julskyltning i Askersund. Skyltning har det för övrigt varit redan några helger. Luciafirandet var förr en mycket stor händelse , med röstning i tidningen och allt. Men så är det inte längre. Nu utses lucian genom lottdragning i en sånggkör. Tycker det är ett mycket bättre sätt. Röstningen i tidningen blev aldrig riktigt rättvis. Då gällde det att ha en mycket stor släkt, eller aktiva föräldrar som skaffade många tidningar. För det var bara kupongen i tidningen som gällde.

Klipp från 1943 Kathie Karlsson valdes till lucia.

PS! Kommentera gärna